Hindistan Merkez Bankası ile Sunchemical firmasının tercihi.

Elektrikli Kızgın Yağ Kazanı

Elektrikli Kazanlar
⁠Endüstriyel Kazanlar

Bir Anahtarla Temiz, Dumansız, Sessiz, 0 emisyonlu, güvenilir kızgın yağ üretilir.

3.000.000kcal/h - 3500kW - 5000hp güce, 10Bar - 145psig basınca kadar kızgın yağ kazanı üretimimiz mevcuttur. Yazılımlarımızla kurulumdan işletme esnasındaki bakımlara kadar desteklenmektedir.

Elektrikli Kızgın Yağ Kazanı Avantajları;

  • Baca sistemi, brülör, yakıt temini, depolamaya artık ihtiyaç duyulmaz, bu da para tasarrufu sağlar ve alan gereksinimlerini azaltır.
  • Geleneksel bir kazanla karşılaştırıldığında, kompakt basit tasarım, daha küçük ayak izi ve ağırlık sunarlar.
  • Basit kurulum ve devreye alma imkanı sunar. Herhangi bir havalandırma ihtiyacı yoktur.
  • Yüksek proses güvenilirliği, uzaktan kontrol
  • %100'e yakın bir verimlilik sağlayan termal enerjiye dönüşüm.
  • Ucuz veya yenilenebilir elektrik enerjisi kullanarak düşük işletme maliyetleri
  • Pik çekişlere maks güç ile anlık karşılık vermesi, minumum kullanımlara geleneksel fosil yakıtlı kazanlara göre minumum güç ile yanıt vermesi başlıca mükemmel bir verimliliktir.
  • Daha hızlı soğuk başlatma mümkündür,
  • Kullanıcı sahasında sıfır emisyon COx, NOx ve SOx yoktur.
  • Neredeyse hiç gürültü emisyonu olmadan sessiz çalışma
  • Firmanıza özgü uzman kadromuz ile müşteriye özel yazılım revizyonu.
  • Kazan, opsiyonel olarak Modbus, Profibus gibi farklı haberleşme protokollerini içeren PLC ile donatılabilir ve böylece her türlü endüstriyel prosese kazan entegrasyonu sağlanabilir.

DIN standartlarına uygun flanşlı rezistans ısıtıcısı kullanılır.
SSR sistemi ile enerji gücü oransal olarak sürülür.

Daha yüksek kızgın yağ talebi veya dalgalanan ısı yükleri için, birkaç kızgın yağ üreticisi seri olarak (modüler) bağlanabilir. Bunun gibi çoklu sistemler doğru ve ekonomik bir çözümdür.

Endüstriyel elektrikli kazanların geliştirilmesi, mevcut çevre kirlilikleri ile başa çıkmak için elzem hale geldi. Paris Anlaşması, küresel ısınmanın 1,5 santigrat dereceyi geçmemesi gerektiğini açıkça belirtir. Bu sebepledir ki, elektrik üretmek için kullanılan enerji kaynakları son 10 yılda önemli ölçüde evrim geçirmiştir, her ülkedeki yetkililer hızlı bir enerji geçişini teşvik etmeyi ve desteklemeyi amaçlayan politikalar uyguluyorlar. Elektrikle ısıtılan endüstriyel kazanlar, enerji optimizasyonu ve karbonsuzlaştırmanın ikili zorluklarıyla başa çıkmak için vazgeçilmez bir araç haline gelmiştir. Rüzgar gücü, su gücü ve nükleer gücün CO2, NOx ve SOx üretmeden elektrik sağlayabildiği bir zamanda elektrikli kazanlar iyi bir çevresel seçenek haline gelmiştir.

TSB ENERGY endüstriyel kazanlar alanında geleceğe yönelik, elektrik tabanlı sistem çözümleri sunar. Burada, kaynakların korunması, CO2 emisyonlarının azaltılması ve iklim dostu teknolojilerin kullanımının artırılması gibi hedeflere odaklanılır.

Çalışma Prensibi: Sürekli 1,5-2 m/sn hızlarda sirkülasyon içerisindeki termal yağ, türbülanslı akımda durgun noktası kalmayacak şekilde yatay bir konstrüksiyonda dizayn edilmiş boruların içerisinden geçerken elektrik rezistanslarından aldığı ısı enerjisi ile termal yağın sıcaklığı istenilen sıcaklık aralığına çıkartılır ve istenilen sıcaklıkta kızgın yağ elde edilir.

Dizayn: Elektrikli kızgın yağ kazanlarımız, DIN 4754, EN13445, Loyd kuralları, TRD, DIN, EN, PED 2014/68/EC ve ASME Section VIII Div 1’e göre türbülanslı akımda durgun noktası kalmayacak şekilde yatay bir konstrüksiyonda, boru-lama-boru şeklinde dizayn ve imal edilmektedir. Tüm elektrikli bileşenler UL etiketli olup geçerli Ulusal Elektrik Kodu gerekliliklerine uygun şekilde de kablolanmaktadır.

Kazan çalışmaya hazır olarak tek bir şase üstünde kompakt olarak teslim edilir. Tek gereken aksiyon, elektrikli kızgın yağ kazanını elektriğe ve kızgın yağ tesisatına bağlamaktır.

Tüm rezistanslı elektrikli kazanlarımız, devre bileşenlerinin bütünlüğünü olumsuz yönde etkilemeden %10'a kadar aşırı voltaj koşullarına izin verecek şekilde tasarlanmış, yine bu rezistanslarımız hem kullanım ömrünü arttırmak için hem de oransal bir şekilde enerjiyi beslemek için SSR sistemleri ile kontrol edilmektedir. Sistem de 70-75 wpsi Incoloy kılıflı elemanlar kullanılmıştır.

Kullanım ve Bakım Kolaylığı: Kullanıcı dostu kontroller ve bileşenlere kolay erişim, işletim ve bakımı basitleştirerek, duruş süresini ve işletme maliyetlerini en aza indirir. Bir düğme ile başlatma, cihazın kendi kendini kontrol ederek olası hatalara karşı sistemi durdurma, kullanım süresine göre uyarılı özet bakım talimatlarının bulunduğu bir panel sayesinde kazan operatörü için oldukça güvenilir ve anlaşılır hale gelmiştir.

Tüm güvenlik cihazları, PLC tarafından izlenmektedir. Alarm durumunda gerekli emniyetler alınmaktadır. Kızgın yağ kazanı kontrolü, kazan operatörü tarafından HMI üzerinden gerçekleştirilir. Aynı HMI üzerinden aktif alarmlar ve geçmiş alarmlar takip edilir. Alarm ve çalışıyor bilgileri diğer sistemlere dijital kontaklar (kuru kontak) üzerinden iletilir. Uzaktan veri toplama ve kazan durum bilgileri, ModBus, Modbus TCP/IP ve Profinet protokolleri aracılığıyla kullanılabilir.

Emniyet: Güvenlik ve standartlar bizim birinci önceliğimizdir. Elektrikli kızgın yağ kazanlarımız aşırı basınç koruması, sıralı yağ seviye ve akış kontrol korumaları, rezistans yüzey sıcaklık izleme ve acil durum kapatma mekanizmaları gibi gelişmiş güvenlik özellikleriyle donatılmıştır.

Malzeme: Kızgın yağ kazanlarımız  EN 10028-2 ’e uygun P355GH kazan sacından, kazan ve nozul boruları EN 10216-2 ye uygun P235GH veya P265GH çelik çekme kazan borularından imal edilmektedir. TSB ENERGY elektrikli kızgın yağ kazanları, büyük bir ısıtma yüzeyine sahip dikişssiz çekme borulu en az AISI304 kalite paslanmaz çelik rezistanslarla ısıtılır.

Verim: Isıtma elemanlarının çıkışı, solid state roleler aracılığıyla sürekli olarak düzenlenir. Enerji verimliliği avantajlarından biri, çalışma döngüsü sırasında gerçek ısı enerjisi talebine göre, anında modüle edilen elektrik çıkışının ayarlanmasıdır.

Gelen elektrik enerjisinin tamamı ısı enerjisine dönüştürüldüğünden (sadece yüzeylerden kaynaklanan küçük ısı kayıpları düşüldüğünde) %100’e yakın verimlilik elde edilmektedir.

100mm kalınlıkta yüksek yoğunluklu ön ve arka kapı izolasyonu sayesinde radyasyondan düşük ısı kaybı sağlar. Isı yalıtımı, düşük lambda değerli galvaniz kaplı ve boyalı DKP sac ile kaplanmış, Tüm izolasyon düşük iletkenliğe ve yüksek yoğunluklu malzemelere sahiptir.

Çevre Dostu Tasarım: Sıfır emisyonlu Elektrikli Kızgın Yağ Kazanlarımız, geleneksel fosil yakıt sistemlerinden daha temiz bir alternatif sunarak karbon ayak izinizi azaltmanıza ve karbon nötr hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur.

Özelleştirme: Her imalatın ve prosesin işletmelere özgü birbirinden farkları olduğunu biliyoruz, Yüzlerce örneği ile kendini kanıtlamış cihazlarımızı, prosesinizin analizine dayanarak sizler için en uygun ve en ideal hale getiriyoruz.

Firmamız uzman kadromuzla tüm proseslere uygun en verimli, en az bakım ihtiyacına göre elektrikli endüstriyel ısı cihazlarının, tasarımını ve imalatını yapmakta, işletme esnasındaki bakım hizmetlerine kadar desteklemektedir. Elektrikli kazanlar sizi daha iklim dostu bir yola sokar ve geleceğe yönelik bir sistem çözümü sağlar.
Uzmanlarımız projelerinizde size yardımcı olmaktan ve destek olmaktan mutluluk duyacaktır. Başka sorularınız varsa, lütfen bireysel bir uzman danışmanlığı talep etmekten çekinmeyin. 
Uzmanlarımız, en ideal olana ulaşmak için proje gereksinimlerinizi sizinle birlikte gözden geçirecektir.

Elektrikli Kızgın Yağ Kazanı Nedir?

Yüzeylerinin bir tarafında ısı alan akışkan olarak termal yağ bulunan diğer tarafında ısı veren elektrikli direnç elemanları (rezistans) bulunan kapalı basınçlı kaplara elektrikli kızgın yağ kazanı denilir.

Elektrikli Kızgın Yağ Kazanı Ne Zaman Kullanılır?

Yeterli elektrik enerjisinin bulunduğu veya gaz veya mazot brülörlerinden egzoz gazının çıkarılmasının mümkün olmadığı, açık ateşlemenin yasak olduğu veya mazot veya gaz gibi yakıtların bulunmadığı mahallerde elektrikli kızgın yağ kazanları kullanılır.

Endüstride yüksek sıcaklıklara (maks 415 °C) ihtiyaç duyulan proseslerde; bu sıcaklıklara çıkabilmek için ısı taşıyıcı olarak buhar veya kızgın su kullanılabilir, ancak 350 °C gibi yüksek sıcaklığa 170 barg gibi bir basınçta ulaşılabilmektedir. Çok yüksek basınçlarda çalışan tesislerin ilk tesis maliyetleri yüksek olduğu gibi bu tesislerin bakım masrafları da yüksek olmakta: ayrıca tahribat riski de o nispette artmaktadır.

Atmosfer basıncında 350/400 °C ye kadar özellikleri bozulmadan kalabilen termal yağların ısı taşıyıcı olarak kullanılması; yukarıdaki mahsurları bertaraf ettiği gibi; büyük avantajları da beraberinde getirmektedir.

Güneş panelleri ve rüzgar türbinlerinin yaygınlaşması ile işletmelerin tercih sebebi olan, 0 emisyonlu ısı üretim cihazlarıdır.

Kızgın Yağ Sistemlerinin Diğer Isı Sistemlerine Göre Avantajları;

  • 350 °C sıcaklığa kadar atmosfer basıncında çıkabilir. (Sistemde sadece sürkilasyon pompasının oluşturduğu bir basınç vardır. Bu da maksimum 10 barı geçmez.)
  • Termik yağ tesisatta ve kazan serpantininde, kollektörlerde korozyona yol açmaz.
  • Kazanda; kazan taşı, kireçlenme gibi problemler olmaz.
  • Termik yağa herhangi bir arıtma (şartlandırma) işlemi uygulanmaz.
  • Normal iklim koşullarında tesisatta donma olmaz.
  • 415 °C sıcaklığa kadar geniş bir ayar aralığı söz konusudur. Halbuki buhar kazanlarında daha yüksek sıcaklıklara ihtiyaç olduğunda hiç bir zaman işletme basıncının üzerine çıkamazsınız.
  • Gerektiğinde kızgın yağ vasıtası ile (endirekt olarak) sıcak su, kaynar su, buhar üretilebilir.

Kızgın Yağ Sistemlerinin Diğer Isı Sistemlerine Göre Dezavantajları;

  • Sisteme doldurulacak termik yağ maliyeti yüksektir.
  • Kazanda herhangi bir delinme veya yağ sızıntısı olması durumunda yangın çıkması ihtimali vardır. (Termik yağ yanıcı bir maddedir.)
  • Sistemdeki termik yağ yüksek sıcaklıklarda "kraking" olayına uğrayarak doğal özelliğini kaybeder. Bitüm (zift) kısımları ısıtma yüzeyleri üzerine yapışarak ısı transfer özelliğini azaltırlar. Zaman içerisinde kazanı da tehlikeye sokabilirler.
  • Termik yağın sıcaklığı yükseldikçe oksijenle (hava ile) teması halinde oksidasyona uğrayıp doğal özelliklerini kaybetmeye başlar ve kısa bir süre sonra ısıtma yüzeylerinde biriken tortu tabakası oluşur.
  • Zamanla termik yağ doğal özelliklerini kaybetmeye başladığında sistemdeki yağın değiştirilmesi gerekebilir.
  • Termik yağın ısı emme (mass transfer) kapasitesi su kadar yüksek değildir. Sudaki gibi ısıtma esnasında doğal dolaşım olayı kolay olmamaktadır.  Bu bakımdan kızgın yağ kazanlarında cebri sirkülasyon mecburiyeti vardır. Kazan içinde termik yağda durgun nokta kalmamalı ve türbülanslı bir akım oluşmalıdır. Kazan içinde termik yağ hızı 1,5 - 3 m/sn civarındadır.
  • Kızgın yağ sistemlerinde basınç olmamasına rağmen kullanılan armatürlerin (vana, çekvalf, emniyet ventili v.s.) PN25 veya üstü sınıfda çelik döküm olmalı; keza sirkülasyon pompaları da çelik döküm gövdeli olmalıdır.

Kullanım Alanları;

  • Prosesler için ceketli kaplar
  • Otoklavlar
  • Kimyasal prosesler
  • Gıda endüstrisinde (meyve suyu, makarna, peynir ve sütlü mamuller üretimi ile büyük fırınlar) ayrıca sterilizasyonda da kullanılmaktadır.
  • Gübre endüstrisi
  • Kauçuk ürünlerinin vulkanizasyonu
  • Sterilizasyon amacı ile ilaç endüstrisinde
  • İnşaat malzemeleri endüstrisi
  • Kâğıt endüstrisi
  • Rafineriler
  • Ahşap işlenmesi (ahşap şekillendirme) gibi alanlarda kullanılmaktadır.
  • Donmaya karşı koruma.

Elektrikli Kızgın Yağ Kazanı

Diğer ürünler

merkez

Bağdat Caddesi İstasyon Yolu Sk. No:3 Altintepe Mh.
Maltepe/İSTANBUL

üretim

Sırasöğütler Mh. Çelikoğlu Cd. No:151
Darıca/Kocaeli

şube

Merkez Mh. Hasat Sk. No:52
Şişli/İSTANBUL

arge

Cumhuriyet Mh. Şişecam Yolu Sk. Arge-3 No:12 İçkapı No:8
Gebze/KOCAELİ

TSB ENERGY TSB ENERGY TSB ENERGY TSB ENERGY TSB ENERGY TSB ENERGY TSB ENERGY TSB ENERGY TSB ENERGY