Yüksek Voltajlı Elektrot Kazanı
Endüstriyel Kazanlar
Elektrot kazanları, elektrik akımını taşımak ve buhar üretmek için suyun iletken ve direnç özelliklerini kullanır. Bir AC akımı, iletken olarak suyu kullanarak bir elektrottan bir faza ve toprağa akar.
6-24 kV yüksek voltaj ile 500kg/h' den başlayıp, 50t/h kapasitesine kadar buhar üretebilir, çalışma Basıncı:100 bar’a kadardır.
Yüksek Voltajlı Elektrot Kazanı Avantajları;
- 5 dakikadan kısa sürede soğuk durumdan tam yüke buhar üretimi,
- Baca sistemi, brülör, yakıt temini, depolamaya ihtiyaç duyulmaz. Bu da para tasarrufu sağlar ve alan gereksinimlerini azaltır.
- Geleneksel bir kazanla karşılaştırıldığında, kompakt basit tasarım, daha küçük ayak izi ve ağırlık sunar.
- Basit kurulum ve devreye alma imkanı sunar. Herhangi bir havalandırma ihtiyacı yoktur.
- Düşük bakım ve servis maliyetleri
- Tsb Energy kontrol sistemiyle kolay kullanıcı ara yüzü.
- Yüksek proses güvenilirliği, uzaktan kontrol bulunmaktadır.
- %100'e yakın bir verimlilik sağlayan termal enerjiye dönüşüm.
- Ucuz veya yenilenebilir elektrik enerjisi kullanarak düşük işletme maliyetlerine ulaşılabilir.
- Pik çekişlere maksimum güç ile anlık karşılık vermesi, minumum kullanımlara geleneksel fosil yakıtlı kazanlara göre minumum güç ile yanıt vermesi başlıca mükemmel bir verimliliktir.
- Kullanıcı sahasında sıfır emisyon sunar, COx, NOx ve SOx yoktur,
- Neredeyse hiç gürültü emisyonu olmadan sessiz çalışma,
- Uzman kadromuz ile firmanıza özgü müşteriye özel yazılım revizyonu.
- Kazan, opsiyonel olarak Modbus, Profibus gibi farklı haberleşme protokollerini içeren PLC ile donatılabilir ve böylece her türlü endüstriyel prosese elektrot buhar kazanı entegrasyonu sağlanabilir.
SB-E HV kazanı; üretim sahasında sıfır emisyonla, yüksek verimlilik, güvenilirlik ve esnekliği elde etmek için mevcut en iyi teknolojilerin bir araya getirilmesiyle geliştirilmiştir.
Buhar, elektrotlar arasındaki suda üretilir. Dahili sirkülasyon sistemi, buharlaşma için suyu elektrotlara buhar ihtiyacına göre oransal olarak getirir ve buhar çıkışı üst haznedeki seviyeyi düzenleyen bir gaz kelebeği valfi tarafından kontrol edilir.
Kazanın optimum işleviyle ilgili önemli bir parametre su iletkenliğidir. İletkenlik, kazanın doğru çıkışı verdiğinden emin olmak için sürekli olarak izlenir. İletkenlik seçilen ayar noktasını aştığında otomatik blöf başlatılır.
Akım su olmadan akamayacağı için düşük su tehlikesi yoktur. Termal şok ortadan kaldırılmıştır. Topraklanmış basınç kabı nedeniyle elektriksel olarak güvenlidir.
Uzun ömürlü elektrotlar, entegre bir döngü pompası tarafından üretilen su jetleri ile soğutulur. Minimum sayıda bileşen ve elektrik kontrolüne sahip olması, maksimum güvenilirlik sağlar.
Firma yazılımlarımız ile buhar kazanımız, kurulumdan işletme esnasındaki bakıma kadar desteklenmektedir.
TSB ENERGY endüstriyel kazanlar alanında geleceğe yönelik, elektrik tabanlı sistem çözümleri sunar. Burada, kaynakların korunması, CO2 emisyonlarının azaltılması ve iklim dostu teknolojilerin kullanımının artırılması gibi hedeflere odaklanılır.
Dizayn: Yüksek Voltaj Elektrot Buhar Kazanlarımız TS EN 12953, Loyd kuralları, TRD, DIN, EN, PED 2014/68/EC ve ASME Section VIII Div 1’e göre tasarımı ve üretimi yapılmaktadır. Tüm elektrikli bileşenler UL etiketli olup geçerli Ulusal Elektrik Kodu gerekliliklerine uygun şekilde kablolanmaktadır.
Yüksek voltaj elektrot buhar kazanlarımız, çalışmaya hazır olarak tek bir şase üstünde kompakt olarak teslim edilir. Tek gereken aksiyon, buhar kazanını elektriğe, topraklama sistemine, besleme suyuna ve buhar kullanıcılarına bağlamaktır.
- Isı transferi doğrudan buhar odasındaki suda gerçekleşir, böylece çalışma aralığı boyunca %99,95 saflıkta yüksek kaliteli buhar üretilir.
Kullanım ve Bakım Kolaylığı: Kullanıcı dostu PLC-HMI Kontrol ünitesi, bileşenlere kolay erişim sağlar. İşletme ve bakımı basitleştirerek, duruş süresini ve işletme maliyetlerini en aza indirir. Tek düğme ile başlatma, cihazın kendi kendini kontrol ederek olası hatalara karşı sistemi durdurması, kullanım süresine göre uyarılı özet bakım talimatlarının bulunduğu bir kontrol paneli sayesinde kazan operatörü için kazan kullanımı oldukça güvenilir ve anlaşılır hale gelmiştir. Bir Anahtarla Temiz, Dumansız, Sessiz, güvenilir buhar üretilir.
Tüm güvenlik cihazları, PLC tarafından izlenmektedir. Alarm durumunda gerekli emniyetler alınmaktadır. Elektrot Buhar Kazanı kontrolü, kazan operatörü tarafından HMI üzerinden gerçekleştirilir. Aynı HMI üzerinden aktif alarmlar ve geçmiş alarmlar takip edilir. Alarm ve çalışıyor bilgileri diğer sistemlere dijital kontaklar (kuru kontak) üzerinden iletilir. Uzaktan veri toplama ve kazan durum bilgileri, ModBus, Modbus TCP/IP ve Profinet protokolleri aracılığıyla kullanılabilir.
Emniyet: Güvenlik ve standartlar bizim birinci önceliğimizdir. Kazanlarımız aşırı basınç koruması, sıralı su seviye korumaları, elektrot yüzey sıcaklık izleme ve acil durum kapatma mekanizmaları gibi gelişmiş güvenlik özellikleriyle donatılmıştır.
Malzeme: Yüksek voltaj elektrot kazanlarımızın zarf ve aynaları EN 10028-2 ’e uygun P355GH kazan sacından, nozul boruları ve elektrot kılıfları EN 10216-2 ye uygun P235GH veya P265GH çelik çekme kazan borularından imal edilmektedir, korozyona ve mekanik yüklere karşı yüksek direnç sağlar.
Verim: Enerji verimliliği avantajlarından en önemlisi, çalışma döngüsü sırasında gerçek buhar talebine göre anında modüle edilen bir elektrik çıkışının olmasıdır.
Gelen elektrik enerjisinin tamamı ısı enerjisine dönüştürüldüğünden (sadece yüzeylerden kaynaklanan küçük ısı kayıpları düşüldüğünde) %100’e yakın verimlilik elde edilmektedir.
Çoklu güç kademelendirmesine sahip hassas basınç kontrolü, kazanın yük değişikliklerine hızlı tepki vermesini sağlar. Bu da gerektiğinde mevcut şebeke gücünü tam kapasite kullanarak hızlı soğuk başlatmalar yapmasını mümkün kılar.
100mm kalınlıkta yüksek yoğunluklu kazan izolasyonu sayesinde radyasyondan düşük ısı kaybı sağlar. Isı yalıtımı, düşük lambda değerli galvaniz kaplı ve boyalı DKP sac ile kaplanmıştır. Tüm izolasyon düşük iletkenliğe ve yüksek yoğunluklu malzemelere sahiptir.
Çevre Dostu Tasarım: Sıfır emisyonla elektrikli buhar kazanlarımız, geleneksel fosil yakıt sistemlerine daha temiz bir alternatif sunarak karbon ayak izinizi azaltmanıza ve karbon nötr hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur.
Özelleştirme: Her imalatın ve prosesin işletmelere özgü birbirinden farkları olduğunu biliyoruz, Yüzlerce örneği ile kendini kanıtlamış cihazlarımızı, prosesinizin analizine dayanarak sizler için en uygun ve en ideal hale getiriyoruz.
Elektrikli kazanlar sizi daha iklim dostu bir yola sokar ve geleceğe yönelik bir sistem çözümü sağlar.
Uzmanlarımız, en ideal olana ulaşmak için proje gereksinimlerinizi sizinle birlikte gözden geçirecektir, projelerinizde size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Başka sorularınız varsa, lütfen bireysel bir uzman danışmanlığı talep etmekten çekinmeyin.
Elektrot Buhar Kazanı Nedir?
Yüzeylerinin bir tarafında ısı alan akışkan olarak su bulunan diğer tarafında ısı veren yüksek voltajlı elektrotlar bulunan, fosil yakıt yerine elektrik enerjisinin güç kaynağı olarak kullanıldığı kapalı basınçlı kaplara yüksek voltajlı elektrot kazanı denilir.
Elektrot Buhar Kazanı Ne Zaman Kullanılır?
Yeterli elektrik enerjisinin bulunduğu veya gaz veya mazot brülörlerinden egzoz gazının çıkarılmasının mümkün olmadığı, açık ateşlemenin yasak olduğu veya mazot veya gaz gibi yakıtların bulunmadığı mahallerde elektrikli kazanlar kullanılır.
Güneş panelleri ve rüzgar türbinlerinin yaygınlaşması ile işletmelerin tercih sebebi olan, 0 emisyonlu ısı üretim cihazlarıdır. Baca gazı emisyonları üretmediği için şirket emisyon ücreti ödemeyecektir.
İdeal Buhar Kazanı Seçimi
Öncelikle verimlilik ele alınmalıdır, bir buhar kazanının veriminin en yüksek olduğu yükleme durumu %80 yük durumudur. Dolayısı ile seçilecek buhar kazanı kapasitesinin 1/5 oranında büyük olması öncelikli seçim kriteridir.
İşletmenin ihtiyacı olan buhar gün içerisinde çok fazla değişiklik gösteriyorsa örneğin 1,5-2 kat farklar var ise kesinlikle buhar kazanı yedekli düşünülmeli, ortak tek bir kollektör üzerinden çekvalf karşı dengelemesi ile buhar ihtiyacı arttığında yedek buhar kazanı devreye girmeli ve rejim sağlanmalıdır. Bu sistemin endüstriyel adı kaskad sistemdir.
Kullanım Alanları;
- Buharlı ısıtma sistemleri
- Prosesler için ceketli kaplar
- Otoklavlar
- Kimyasal prosesler
- Gıda endüstrisinde (meyve suyu, makarna, peynir ve sütlü mamuller üretimi ile büyük fırınlar),
- Gıda sterilizasyonunda,
- Gübre endüstrisi
- Kauçuk ürünlerinin vulkanizasyonu
- Sterilizasyon amacı ile ilaç endüstrisinde
- İnşaat malzemeleri endüstrisi
- Kâğıt endüstrisi
- Rafineriler
- Ahşap işlenmesi (ahşap şekillendirme) gibi alanlarda kullanılmaktadır.
- Donmaya karşı koruma.
