Üniversal Duman Borulu Buhar Jeneratörü
Endüstriyel Kazanlar
Brülörü, besi suyu pompası, kondens tankı, su filtresi, otomatik su yumuşatma ünitesi ve elektrik panosu ile tek bir şase de kompakt bir ünitedir.
Motorin, Fuel-oil, Doğalgaz, LPG, LNG ve H2 yakarak. 2.500kg/h - 1.750kW - 2400hp güce, 16 bar - 232psig basınca kadar 5-10 dakika da buhar üretmektedir.
Üniversal Duman Borulu Buhar Jeneratörü Avantajları;
- Buhar Jeneratörünün ön kapısından duman borularına, külhana ve cehennemliğe müdahale edilebilir.
- Buhar kazanı verimimiz 8-Bar için, ekonomizersiz %90-92, ekonomizerli %94-96 mertebelerindedir.
- Az yer kaplar ve çok kısa zamanda ekonomik buhar üretirler.
- Düşük su hacminden dolayı bekleme ısı kayıpları buhar kazanlarına göre çok düşüktür.
- Otomatik ve emniyetli çalışır. Art arda çalışan emniyet sistemlerine sahiptir.
- Fazla bilgi, bakım ve gözetim gerektirmeden çalışır.
- Global firmalarda yıllardır çalışan yüzlerce örneği ile kendini kanıtlamıştır.
- Müşteri ihtiyaçlarına göre özel tasarım.
- Endüstriyel/ticari kazan teknolojisinde uzun yıllara dayanan deneyim
- H2 hazır
- Hassas buhar basınç kontrolü
- Düşük bakım ve servis maliyetleri
- Tsb Energy kontrol sistemiyle kolay kullanıcı ara yüzü.
- 24 saatten 720 saate kadar gözetimsiz çalışma ile azaltılmış işletme maliyeti
- Yüksek proses güvenilirliği, uzaktan kontrol bulunmaktadır.
- Üretim sürecinin tamamında en sıkı kalite kontrollerden geçmektedir.
- Alüminyum türbülatörler ile %2 ek yanma verimi.
- Verimli elektrik motorlarının kullanımı ile düşük elektrik tüketimi.
- Düşük NOx emisyonları mevcuttur.
- %100'e kadar hidrojenin yakılmasıyla CO2 emisyonlarının azaltılması.
- Uzman kadromuz ile firmanıza özgü müşteriye özel yazılım revizyonu.
- Kazan, opsiyonel olarak Modbus, Modbus TCP, Profinet haberleşme protokollerini destekleyen PLC kullanılarak mevcuttaki scada veya benzeri sistemlere entegrasyonu ile uzaktan izlenmesi sağlanabilir.
Fabrikada çalıştırılmış, tüm proses testleri tamamlanmış, kuruluma %100 hazır bir cihazdır. Tek bir şase üstünde kompakt olarak teslim edilir. Tek gereken onu yakıt kaynağına, elektriğe, besleme suyuna ve buhar kullanıcılarına bağlamaktır.
Seri, kaskad bağlantı ile 20.000kg/h kapasiteye kadar buhar üretebilmektedir. Hem yerden tasarruf sağlanır hem de hızlı buhar üretilebilmektedir.
Üniversal Duman Borulu Buhar Jeneratörü Çalışma Prensibi;
Buhar jeneratörlerimizin, üniversite destekli ar-ge gelişmeleri ile çalışma prensibi şu şekildedir; 2 geçişli olan buhar jeneratörlerimizin külhanları verimli ve yeni nesil brülörlere göre tekrar dizayn edilerek çapları küçültülmüş ve boyları uzatılarak yanma hücresi ile 1. geçiş tamamlanmıştır, enerjinin %65 i bu kısımdan alınmaktadır. Külhan içinden geri dönen alev duman gazları, tüm cidarı saran 1” borulardan hızlı bir şekilde geçerek 2. geçiş tamamlanır. Isı transferini sağlamış duman gazları alçak korozyon etkisi yaratmadan, arka duman sandığından bacaya geçerler. Bu şekilde yanma enerjisi, suya iletilerek basınç altında suyun hal değiştirmesi sağlanır.
Dizayn: Tüm kazanlar TS EN 12953, Loyd kuralları, TRD, DIN, EN, PED 2014/68/EC ve ASME Section VIII Div 1’e göre tasarım ve üretim yapılmakta ve tüm elektrikli bileşenler UL etiketli olup geçerli Ulusal Elektrik Kodu gerekliliklerine uygun şekilde kablolanmıştır.
Üniversite destekli Ar-Ge çalışmalarımızla rakipsiz verimlilik ve güvenlik, minumum karbon ayak izi, kolay bakım ve uzun ömür sunar. TSB ENERGY buhar kazanları alırken değil kullanırken kazanmanız için tasarlanmıştır.
Kullanım ve Bakım Kolaylığı: Kullanıcı dostu kontroller ve bileşenlere kolay erişim, işletim ve bakımı basitleştirerek, duruş süresini ve işletme maliyetlerini en aza indirir. Bir düğme ile başlatma, cihazın kendi kendini kontrol ederek olası hatalara karşı sistemi durdurması, kullanım süresine göre uyarılı özet bakım talimatlarının bulunduğu bir kontrol paneli sayesinde kazan operatörü için kazan kullanımı oldukça güvenilir ve anlaşılır hale gelmiştir.
SG-Özel serisi kazanlar, insan varlığı olmadan çalışmayı mümkün kılan ve CE yönetmelikleri ve Avrupa standardı EN12953 ile uyumlu olarak tüm endüstriyel süreçlerin kısıtlamalarını karşılayan yüksek standartlarda enstrümantasyon ve kontrol sunar. Müdahale modundan bağımsız olarak, 3gün, 7gün ve 720 saat arasında, kazanlar yetkili sınırlar içinde sürekli olarak çalışır ve sınırlar aşıldığında otomatik olarak durur ve kilitlenir.
Tüm güvenlik cihazları, PLC tarafından izlenmektedir. Alarm durumunda gerekli emniyetler alınmaktadır. Kazan kontrolü, kazan operatörü tarafından HMI üzerinden gerçekleştirilir. Aynı HMI üzerinden aktif alarmlar ve geçmiş alarmlar takip edilir. Alarm ve çalışıyor bilgileri diğer sistemlere dijital kontaklar (kuru kontak) üzerinden iletilir. Uzaktan veri toplama ve kazan durum bilgileri, ModBus, Modbus TCP/IP ve Profinet protokolleri aracılığıyla kullanılabilir.
Emniyet: Güvenlik ve standartlar bizim birinci önceliğimizdir. Kazanlarımız aşırı basınç koruması, sıralı su seviye korumaları, baca sıcaklığı, buhar sıcaklığı ve külhan sıcaklıklarını izleme ve acil kazanları kapatma mekanizmaları gibi gelişmiş güvenlik özellikleriyle donatılmıştır.
Malzeme: Buhar kazanlarımızın zarf ve aynaları EN 10028-2 ’e uygun P355GH kazan sacından, nozul boruları EN 10216-2 ye uygun P235GH veya P265GH çelik çekme kazan borularından imal edilmektedir.
Verim: Ar-Ge departmanımızın uzun soluklu çalışmaları ile buhar kazanlarımızın boru çapları ve yanma hücresi daraltılmış kazanların boyu uzatılmış bu sayede duman gazlarının kazan içindeki hızları arttırılmıştır. Bu sayede hem daha az NOx gazı çevreye atılmakta hem de standart kazanlara göre en az %2 yakıt tasarrufu sağlanarak, yüksek kazan verimi elde edilmektedir.
100mm kalınlıkta yüksek yoğunluklu ön ve arka kapı izolasyonu sayesinde radyasyondan düşük ısı kaybı sağlanır. Isı yalıtımı, düşük lambda değerli galvaniz kaplı ve boyalı DKP sac ile kaplanmıştır. Tüm izolasyon düşük iletkenliğe ve yüksek yoğunluklu malzemelere sahiptir.
Buhar kazanı verimini arttırmak için opsiyonel olarak duman borularına alüminyum türbülatörler yerleştirilerek duman gazlarından azami ısı transferi temin edilmektedir.
Klor üretimi ve benzeri kimyasal işlemler sırasında, hidrojen gazının çoğu kullanılmadan atmosfere salınır. Bu atık ve depolanması güç olan hidrojen uygun brülörler kullanılarak kazanlarımızda kullanılabilmektedir.
Çevre Dostu Tasarım: Amacımız daha temiz bir çevre olup, bunun için emisyonları en aza indirmeye çalışıyoruz, Temiz bir yanmada, gaz yakıtlı kazanlarımızda NOx emisyonları: 70 mg/Nm 3'ün altında, sıvı yakıtlı kazanlarımızda 150 mg/Nm3’ ün altında tutulmaktadır.
TSB ENERGY endüstriyel sıvı-gaz yakıtlı tüm ürünlerimiz, %100 hidrojenle çalışabilen uygun brülörle donatılarak, %100 hidrojenle çalışabilmektedir. Kazan yapısı ve çalışma prensibi yüksek hızlı alev-duman gazlarına göre tasarlandığı için, hidrojen yakıtında dahi NOx seviyesi standartların altında kalmaktadır. Aynı zamanda CO2 emisyonlarını da önemli ölçüde azaltmaktadır.
Özelleştirme: Her imalatın ve prosesin işletmelere özgü birbirinden farkları olduğunu biliyoruz, Yüzlerce örneği ile kendini kanıtlamış cihazlarımızı, prosesinizin analizine dayanarak sizler için en uygun ve en ideal hale getiriyoruz. Buhar kazanlarını tasarlamak ve üretmek ve daha da önemlisi başarılı bir kurulum için gerekli mühendislik desteğini ve personeli sağlamak olağanüstü bir uzmanlık gerektirir. Bizlerden sadece bir kazan değil, yılların birikimini ve tecrübesini de satın alacaksınız. Başka sorularınız varsa, lütfen bireysel bir uzman danışmanlığı talep etmekten çekinmeyin.
Müşterilerimize her kazan için aşağıdaki uzantılar sunulmaktadır:
- Otomasyon ve kontrol teknolojisi
- Su arıtma sistemleri ve analizi
- Besleme suyu tankı ve diğer termal tanklar
- Isı geri kazanım sistemleri
- Borulama ve baca sistemleri
- Çok yüksek verimlilik ve düşük emisyonlar
- Standart olarak mikromodülasyon
- Basit ve kolay bakım
- Çok uzun ömür için sağlam tasarım
- Yoğuşmalı ekonomizer seçeneği
- Çift ve karışık yakıtlı ateşleme seçenekleri
- O2 ve CO trim seçenekleri
- Tamamen entegre bir buhar çözümü.
Üniversal Duman Borulu Buhar Jeneratörü Nedir?
Üniversal Duman Borulu Buhar Jeneratörü Ne Zaman Kullanılır?
Boruların dış tarafında ısı alan akışkan olarak su bulunan, boruların iç tarafında ise ısı veren bir yakıtın yakılması neticesinde oluşan alev-duman gazlarının dolaştığı borular oluşan yollar bulunan yanma enerjisinin alevden suya radyasyon ve iletim yoluyla aktarıldığı kapalı basınçlı kaplara buhar kazanı denilir.
Buhar jeneratörleri sahip oldukları ısı enerjisini bünyesindeki az su hacmine anlık ileterek kısa zamanda anlık buhar üreten cihazlardır. Az su hacminden dolayı küçük ve kompakttırlar. Bu sebeplerledir ki, ani buhar çekişlerine yanıt veremezler.
Birçok tesiste 2000kg/h’ in altında buhara ihtiyaç vardır. Bu işletmeler çoğunlukla çok katlı binalarda yerleşmişlerdir. Buralara büyük su hacimli kazanları koymak hem güvenlik hem de yer işgali bakımından uygun olmaz. Bunlara Tekstil Sanayi örnek gösterilebilir. Buralara su hacmi az olan, az yer işgal eden, çabuk buhar üreten ana buharla beraber su taşınmasına imkan vermeyen üniversal duman borulu buhar jeneratörleri konulmaktadır. Bu tür buhar kazanlarına ülkemizde buhar jeneratörü deniliyor. Aslında bir buhar kazanıdır.
Çok Küçük Su Hacimli Kazanlar
(Buhar Jeneratörleri – Çabuk Buhar Üreticiler)
Kazanların patlama riskinde su hacminin ve işletme basıncının rolü çok büyüktür. Bu bakımdan insanların bulunduğu veya çalıştığı yerlerin içine, altına, üstüne, yanına aşağıdaki formüldeki değer 10.000’i aşarsa kazan konulamaz. Kazanı insanların bulunduğu yerden uzağa koymak gereklidir.
TS 2736’ya göre; İşletme basıncı (Atü) X Kazanın Su Hacmi (lt) ≤ 10.000 olursa,
İnsanların yerleşik olduğu yerlere konulabilir.
Çekinceleri; Diğer tip jeneratörlere göre büyük su hacminden dolayı bilhassa bir külhan çökmesi veya dış zarf yırtılmasında fazla buharın ortaya çıkması neticesi tahribata sebep olabilirler.
Buhar kazanlarımızın rakip olamayacağı birçok uygulama bulunmaktadır:
- Hem doğrudan hem de dolaylı ısıtmanın aynı anda gerekli olduğu durumlarda
- Sabit sıcaklıkta ısı transferinin gerektiği, yüksek ısı transfer oranlarının (yoğuşma sırasında açığa çıkan gizli ısı nedeniyle) gerektiği yerlerde.
- Buhar kazanlarının düşük sıcaklıklarda bile kararlı ve verimli ısı transferi sağlaması nedeniyle büyük miktarlarda proses sıcak suyunun ısıtılmasında kullanılır.
Kullanım Alanları;
- Oteller, çamaşırhaneler, konfeksiyon, çorap sanayi, triko ve kuru temizleme imalathaneleri,
- Buharlı ısıtma sistemleri
- Kimyasal prosesler, boya sanayi, buharlı yıkama ve temizleme ve benzeri tesisler için,
- Gıda endüstrisinde (meyve suyu, makarna, peynir ve sütlü mamuller üretimi ile büyük fırınlar), içecek şişeleme sanayi,
- Yem sanayi,
- Gübre endüstrisi
- Kauçuk ürünlerinin vulkanizasyonu
- Sterilizasyon amacı ile ilaç endüstrisinde
- İnşaat malzemeleri endüstrisi, beton kürleme, gaz beton üretimi,
- Kâğıt endüstrisi
- Rafineriler
- Ahşap işlenmesi (ahşap şekillendirme) gibi alanlarda kullanılmaktadır.
